top of page

Валерій Кучинський


Валерій Павлович Кучинський — український дипломат, Надзвичайний та Повноважний Посол України. Ад'юнкт-професор міжнародних відносин Колумбійського університету за програмою український досліджень.

Свій кар’єрний шлях Валерій Павлович вирішив направити на дипломатичну діяльність, закінчивши Вищі курси Дипломатичної академії МЗС СРСР.

У 22 роки він став перекладачем на будівництві лінії електропередач в Єгипті. Далі- аташе консульського відділу, та 2-й секретар Секретаріату Комісії у справах ЮНЕСКО. Важливим етапом життя Валерія було співробітництво з секретаріатом ООН. Вже у 1992 році Кучинський стає начальником відділу проблем обмеження озброєнь та роззброєння МЗС України, а також радником-послом Посольства України в США. Комбінуючи роботу в МЗС України з міжнародною діяльністю, начальником Четвертого територіального управління по США, Канаді, Центральній та Південній Америці. У 2006 році український дипломат стає Постійним представником України при ООН, членом колегії МЗС України. Декілька років відповідально виконуючи роль Надзвичайного та Повноважного посла України на Ямайці, в Тринідад та Тобаго, заробив дипломатичний ранг, дійсний і до сьогодні: Надзвичайний та Повноважний Посол України І-го класу. Від 2011 р. Валерій Павлович є дійсним членом НТШ-Америка.


Recent Posts

Archive

Follow Us

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey LinkedIn Icon
bottom of page