top of page

Олександр Бригинець


Бригине́ць Олекса́ндр Миха́йлович — український політик, народний депутат України, поет, прозаїк та журналіст. Голова постійної комісії Київської міської ради з питань культури та туризму. Президент Мистецької агенції «Територія А».

Свій творчий шлях Олександр почав ще в 14 років, публікуючи свої перші російськомовні поетичні твори. А кар’єрними сходинками цілеспрямовано рушив, закінчивши наш Інститут. Спочатку Олександр працював кореспондентом газети «Київська правда», обіймав посаду старшого редактора видавництва «Молодь» та був редактором літературного часопису «Час».

У 1995 році шалений успіх прийшов у життя журналістау вигляді запрошення на посаду президента Мистецької Агенції «Територія А». А згодом Олександр стає ще й музичним продюсером телеканалу O-TV. Варто відмітити, що отримавши високоповажну посаду журналіст не зупинився, а навпаки: почав активну громадську діяльність. З 2008 року- радник Прем'єр-Міністра України, з 2010 — член Громадської гуманітарної ради м. Києва, крім того, член Головної ради Українського товариства охорони пам'яток історії та культури (УТОПІК). На виборах до Верховної ради 2012 року обраний у народні депутати. У парламенті, працюючи на благо культурного доробку України, є головою підкомітету з питань охорони та популяризації культурної спадщини Комітету з питань культури і духовності.

Своєю віданою працею, Олександр заробив безліч нагород, серед яких гран-прі міжнародного літературного авангардного фестивалю імені Велеміра Хлебнікова, перша премія фестивалів «Europa House» та фестивалів російської авангардної поезії в Москві. Його тексти входять до антологій, перекладаються кількома десятками мов. А членство в Національній спілці письменників України ще раз підкреслює внесок Олександра Бригинця в культурне та громадське життя Українського суспільства.


Recent Posts

Archive

Follow Us

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey LinkedIn Icon
bottom of page