top of page

Олена Лазоренко


Олена Володимирівна Лазоренко — український політолог і громадський діяч, доктор філософських наук, професор Київського університету. Основна сфера досліджень — теорія влади, концепція цілісної особистості, теорія лідерства.

Закінчивши факультет журналістики, здобула науковий ступінь кандидата філософських наук. Докторську дисертацію з питань концепції всебічного розвитку особистості захистила у 1990 році в Інституті філософії Академії Наук СРСР.

Не дивлячись на те, що почала Олена, як звичайний професор кафедри політичних наук Київського національного університету ім. Тараса Шевченка, вже у 1997році вона стала головним консультантом Національного інституту стратегічних досліджень при Президентові України.

Розвиваючи свої знання та уміння, Олена брала участь у більш ніж двохстах наукових конференціях, симпозіумах та семінарах, що проводились в Україні, Нідерландах, Росії, Австрії, Фінляндії.

Керувала консультативною групою ГО «Жіноча професійна ліга» — організації, що належить до міжнародної коаліції КАРАТ. Була членом Міжуніверситетського консорціуму міжнародного соціального розвитку, Центральноєвропейської Академії для жінок бізнесу, а також відвідала «Зальзбургський семінар» у Австрії.

Олена Володимирівна не вбачаючи меж ні для власного розвитку, ні для державних кордонів, вийшла на міжнародний рівень, співпрацюючи з Радою Міжнародних Наукових Досліджень та Обмінів, а також з Київським офісом Інституту Кеннана при Міжнародному Центрі підтримки науковців імені Вудро Вілсона.

Вона була модератором та ключовим доповідачем багатьох публічних заходів для українських випускників програм наукового стажування у США (конференцій, круглих столів, публічних дискусій).


Recent Posts

Archive

Follow Us

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey LinkedIn Icon
bottom of page